Slider

Cena: 16,90 zł

Olej buriti

Cena: 16,90 zł

INCI: Mauritia Flexuosa Fruit Oil

Metoda pozyskiwania: tłoczony na zimno

Objętość: 30 ml

Właściwości: Olej otrzymywany z miąższu owoców palmy Mauritia vinifera występujących na terenie Ameryki Południowej (dokładnie na obszarach Amazonii). Olej buriti bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę C oraz E, a przede wszystkim beta – karoten (ilość większa niż w oleju marchwiowym), któremu zawdzięcza swój wyjątkowy kolor oraz właściwości pielęgnacyjne. Utrwala opaleniznę i delikatnie koloryzuje skórę, nadając jej promienny wygląd. Stosowany do naturalnej pielęgnacji włosów wygładza je, zapobiega puszeniu oraz ułatwia rozczesywanie.

UWAGA: Ze względu na intensywny kolor, nie zaleca się stosowania bezpośrednio na skórę bez rozcieńczenia!

Jak zamówić?

Produkt ten można kupić za pośrednictwem aukcji na allegro, bądź pisząc do nas bezpośrednio maila na adres biuro@ibn-kosmetykinaturalne.pl lub za pośrednictwem formularza kontaktowego.