Slider

Cena: 8,90 zł

Olej z passiflory

Cena: 8,90 zł

INCI: Passiflora Edulis Seed Oil

Metoda pozyskiwania: tłoczony na zimno, rafinowany

Objętość: 30 ml

Właściwości: Olej tłoczony z nasion rośliny Passiflora edulis rosnącej na terenie Ameryki Południowej, bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, aminokwasy, minerały oraz karotenoidy o działaniu antyoksydacyjnym. Sprawdza się zarówno w naturalnej pielęgnacji włosów, jak i skóry. Działając na włosy poprawia ich sprężystość i witalność, natomiast skórze zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia. Olej szybko się wchłania dlatego nie obciąża włosów. Olej z marakui polecany jest do regeneracji zniszczonych i suchych włosów, zapobiegając ich puszeniu, ułatwiając rozczesywanie i modelowanie. Jednocześnie tworzy ochronny filtr na włosach, co ma znaczenie zwłaszcza jesienią i zimą, gdy suszymy włosy, nosimy czapki i narażamy je na uszkodzenia mechaniczne.

Jak zamówić?

Produkt ten można kupić za pośrednictwem aukcji na allegro, bądź pisząc do nas bezpośrednio maila na adres biuro@ibn-kosmetykinaturalne.pl lub za pośrednictwem formularza kontaktowego.